0786 19 91 95

Legislatie Rutiera »Lectii Video »Timpi Motorului

Timpi motorului

Timpii de lucru la motoarele în patru timpi:

- admisie

- compresie

- explozie + detenta

- evacuare

 

Motorul obisnuit este în patru timpi, aceasta înseamna ca la un ciclu complet, pistoanele lui executa patru miscari, doua înspre chiuloasa motorului si doua în sens opus acesteia.

Pe durata primului timp (prima miscare a pistonului), pistonul se departeaza de chiuloasa, în acelasi timp deschizându-se si supapa de admisie.

Miscarea pistonului absoarbe în cilindru o anumita cantitate de amestec combustibil; în cel de-al doilea timp, pistonul se deplaseaza înspre partea de sus a cilindrului, comprimând astfel amestecul în camera de ardere.

În momentul când pistonul ajunge în punctul superior al miscarii sale si volumul camerei de ardere este astfel minim, amestecul combustibil este aprins de catre bujii si prin ardere îsi mareste volumul, dilatându-se, si exercitând astfel o presiune considerabila asupra pistonului care este impins înspre partea de jos a cilindrului, în cadrul celui de-a treilea timp.

În cel de-al patrulea timp, supapa de evacuare este deschisa si pistonul se misca înspre partea de sus a cilindrului, împingând afara gazele arse si pregatind cilindrul pentru repetarea ciclului.

Cine suntem noi?

Legislatierutiera.ro este parte a companiei de software educational a PROPHET IT GROUP SRL. Suntem primul si cel mai inovator producator national de s...citeste mai mult

Ce facem?

In 2005 am lansat pe piata din Romania primul soft de legislatie rutiera pentru obtinerea permisului de conducere. In 2007 am lansat produsul "auto B+...citeste mai mult