Blog

Latest Industry News

PERMISELE DE CONDUCERE se vor reinnoi mai des. Examen medical din 5 in 5 ani, pentru soferi. Vezi cum va fi modificat Codul Rutier

PERMISELE DE CONDUCERE se vor reinnoi mai des. Examen medical din 5 in 5 ani, pentru soferi. Vezi cum va fi modificat Codul Rutier

permisele de conducere 5 ani valabilitateAtentie soferi! Autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate in sedinta de astazi a Guvernului. Mai exact, proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenzi si retinerea placutei de inmatriculare. Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, este evitata plata in Romania a taxei de inmatriculare.

Potrivit Politiei Romane, in Romania circula in prezent aproximativ 19.800 masini inmatriculate in Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule inregistrate in alte state, incluzand Italia, Spania, Marea Britanie.Pentru romani, inmatricularea autoturismelor in Bulgaria pare sa fie solutia cea mai simpla, atat din punct de vedere al birocratiei cat si din punct de vedere financiar. Si, cum taxele din tara noastra sunt foarte mari, multi dintre romanii care si-au cumparat masini in ultima perioada au preferat sa profite de “chilipirul’ de la vecinii nostri si sa-si inmatriculeze masina la ei. Acolo unde, potrivit cunoscatorilor, taxele sunt de zece ori mai mici de cat la noi. Exemplu: pentru un autoturism pretul este de 500-550 de euro, iar pentru o autoutilitara de 600 de euro. Potrivit unor surse din politie, schimbarea ar fi dorita si din cauza faptului ca autoturismele cu numere bulgaresti sunt foarte greu de identificat in cazul in care sunt implicate in accidente rutiere, fiind dificil de verificat asigurarea masinii respective.

Examen medical pentru fiecare reinnoire a permisului!

Iata ce alte modificari rutiere li se pregatesc soferilor:

1. Posesorii de carnet auto din categoriile C si D trebuie vor trebui sa isi reinnoiasca permisul o data la 5 ani, spre deosebire de perioada actuala, cand reinnoirea se poate facce la 10 ani.

2. La fiecare reinnoire a permisului, la toate categoriile, va fi nevoie de examen medical.

Sursa: Jurnalul National

Sus