Rezultatul la proba teoretica ar putea fi valabil 12 luni

proba teoretica
Rezultatul examinarii la proba teoretica pentru permisul auto ar putea fi valabil 12 luni, astazi fiind aprobata, cu 78 de voturi pentru si o abtinere, propunerea de modificare a Ordonantei de urgenta nr. 195 din 12/12/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Potrivit propunerii de modificare a OUG 195/2002, rezultatul examinarii la proba teoretica pentru permisul auto, finalizata prin calificativul „admis”, ramane valabil pentru o perioada de 12 luni de la data absolvirii cursurilor scolii.
Persoanele care au fost declarate respinse la proba practica se pot reprograma la un nou examen, fara sustinerea probei teoretice, dupa cel putin 30 de zile, dar nu mai tarziu de un an, sub conditia efectuarii, in intervalul de 30 de zile, a unui nou curs de pregatire practica, redus la jumatate ca numar de ore.
Pe de alta parte reprezentantii Guvernului au formulat obiectii fata de initiativa legislativa, argumentand ca cele doua probe ale examenului auto sunt un tot unitar, respingerea la una din probe ducand la repetarea intregului examen si au subliniat si faptul ca ca modificarea procedurii actuale pentru obtinerea permisului auto ar duce la schimbarea aplicatiei informatice care asigura programarea si examinarea, ceea ce ar implica cheltuieli bugetare suplimentare.
Ramane de vazut ce vor spune alesii din Camera Deputatilor carora ii revine competenta decizionala.

Sus