Blog

Latest Industry News

Scoala de soferi se scumpeste

Scoala de soferi se scumpeste

scoala de soferi se scumpesteScoala de soferi se scumpeste. Masinile de scoala trebuie dotate obligatoriu cu doua camere de luat vederi si GPS, intra in vigoare de saptamana viitoare, mai precis de miercuri, 13 noiembrie Ordinul 733/2013, al ministrului Transporturilor, ce a fost emis in luna mai, dar instructorilor auto li s-a dat un termen de sase luni pentru a se pune la punct.
Din 13 noiembrie, toti cei care doresc sa mai predea lectii de sofat, trebuie, in mod obligatoriu, sa respecte noile reguli.
Astfel, masinile-scoala trebuie neaparat sa fie dotate cu doua camere de luat vederi (una sa filmeze in interior, iar cealalta spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de pozitionare globala (GPS), iar toate informatiile inregistrate urmand sa fie stocate pe suport electronic, pentru a fi pastra-te pentru o perioada de sase luni.
De asemenea, pentru a primi autorizatii de functionare, instructorii trebuie sa detina spatii adecvate procesului de invatamant, sa aiba un contract de prestari servicii cu o clinica medicala.
Totodata, toti cursantii urmeaza sa fie inregistrati intr-un Registru National al Cursantilor.
Toate aceste modificari vor duce, o admit reprezentantii scolilor de soferi, dar si instructorii auto independenti, la cresterea pretului cursurilor. Vor creste preturile, mai ales la categoriile de vehicule mari. La categoria B, nu se vor scumpi cu mult, cel mai probabil cu aproximativ 200-300 de lei.
Cei interesati sa obtina un permis auto vor scoate mai multi bani din buzunar decat in prezent.

Sus