Taxa auto va creste cu 25-50% in 2011

taxa auto cresteMinistrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, miercuri, la sedinta Colegiului Prefectural Cluj, ca spera ca Ordonanta de Urgenta cu detalii privind noua taxa auto sa fie finalizata in termen de doua-trei saptamani.
„Taxa auto se va mari, de la 1 ianuarie 2011, cu intre 25 si 50 la suta, pentru ca nu putem permite sa dam 700 de milioane de lei pentru casarea masinilor second-hand aduse din alta parte si sa umplem Romania de masini de care se scapa alte tari si sa polueze Romania. Daca cineva isi permite sa aduca masini care polueaza in Romania, atunci sa plateasca. Speram ca Ordonanta de Urgenta cu detalii sa se finalizeze in doua-trei saptamani”, a spus ministrul Mediului.
Proprietarii de masini ar putea plati in 2011 o taxa de poluare cuprinsa intre 91 de euro pentru un autoturism nou Euro 5, cu motor de 1,1 litri, scutit in prezent de la taxare si… 32.000 de euro pentru inmatricularea unei masini non-Euro cu motor de 3.200 de centimetri cubi, veche de 20 de ani!

Sus