Tag: amenzi de circulatie

Posts related to amenzi de circulatie

cresc amenzile de circulatieIncepand cu 1 ianuarie, amenda maxima pe care o poate primi o persoana fizica este de 1.340 de lei iar persoanele juridice pot plati pana la 6.700 de lei.
Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere, depasirea cu 30 de km/ora a vitezei legale ii poate costa pe soferi intre 268 si 335 de lei, iar depasirea cu 40 de km/ora poate fi sanctionata cu amenda de pana la 536 de lei.
De asemenea, soferii care ignora semnul de circulatie „Stop” pot fi sanctionati cu amenda intre 402 si 536 de lei, cei care injura in trafic risca sa plateasca intre 603 si 1.340 de lei, iar cei care conduc fara centura de siguranta pot plati pana la 201 lei.
Punctul de amendă valorează 67 de lei, adică [...]

noile amenzi de circulatiePentru a mai revigora atat finantele publice cat si disciplina rutiera, Guvernul isi propune sa aplice o noua grila de sanctiuni pentru contraventiile la Legea Circulatiei.
Daca pana acum nu va puteati lipsi folosirea telefonului mobil la volan sau daca nu purtati centura de siguranta, aflati ca proiectul de lege anunta majorarea amenzi de la 120-180 lei la 134-201 lei.
Stationarea in loc nepermis va fi sanctionata cu o amenda de la 268 lei la 335 lei, iar depasirea vitezei legale cu 30-40 km/h se va pedepsi cu achitarea unei sume de la 402-536 lei. Amenzile actuale sunt de la 240 lei la 300 lei pentru stationarea in loc nepermis si de la 360 lei la 480 lei pentru depasirea vitezei legale cu 30-40 km/h.
Conducatorii auto care ii vor insulta sau [...]

Amenzile de circulatie cresc de la 1 ianuarie 2012

Amenzile de circulatie cresc de la 1 ianuarie 2012

amenzile crescAmenzile de circulatie din legislatia romaneasca se vor majora de la inceputul anului viitor. Astfel ca toti soferii trebuie sa stie care sunt noile valori pe care politstii ii vor pune sa le plateasca, atunci cand incalca legea rutiera.
Potrivit Codului Rutier aflat in vigoare, cuantumul punctului de amenda se stabileste automat, in functie de salariul minim brut pe economie. Acesta este stabilit prin hotarare de guvern si intra in vigoare la inceputul anului.
In 2012, cuantumul salariului minim pe economie va fi 700 de lei, dupa cum a anuntat Guvernul miercuri.
Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, prevede Codul Rutier. Asta inseamna ca punctul de amenda valoreaza 70 de lei, de la 1 ianuarie 2012, fata de 67 de lei cat este in prezent.
In aceste conditii, [...]

Permis suspendat pentru neplata amenzilor la timp

Permis suspendat pentru neplata amenzilor la timp

permis suspendatSoferii care au primit amenzi de circulatie si nu achita valoarea sanctiunii in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana la dovada platii. Aceasta este o propunere de modificare a Codului Rutier, lansata in dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, se afla pe site-ul MAI de vineri, cei interesati putand sa-si exprime punctul de vedere sau sa faca sugestii vizavi de modificarile propuse, in termen de zece zile.
„Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept in situatia in care conducatorul de autovehicul sau tramvai sau, dupa caz, proprietarul vehiculului ori detinatorul mandatat nu face dovada achitarii amenzii contraventionale aplicate ca urmare a nerespectarii [...]

Sus