RCA-ul va fi mai ieftin in 2011

rca ieftinPrimele pentru politele auto obligatorii RCA din 2011 vor fi mai reduse decat cele platite de romani in acest an.
Dupa analiza tarifelor notificate de sapte asiguratori, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca primele de asigurare vor fi mai ieftine in 2011.
„Din analiza tarifelor notificate pana in prezent de sapte societati rezulta faptul ca, in cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care le vor achita in 2011 vor fi mai mici decat in 2010 in cele mai multe cazuri. Aceasta se explica nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul ca societatile si-au propus sa acorde reduceri in functie si de alte criterii decat cele utilizate pana acum”, a declarat, joi, intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, directorul Directiei Generale Asigurari Obligatorii din cadrul institutiei, Mona Cucu.
Introducere reglementarilor emise de CSA pentru sistemul bonus-malus obliga asiguratorii sa acorde reduceri persoanelor care nu au provocat accidente sau sa majoreze prima in cazul persoanelor care au provocat daune.
Soferii care nu au provocat niciun accident timp de doi ani consecutiv, 2009 si 2010, vor beneficia de o reducere la RCA de 20%, daca vor incheia asigurarea pe un an de zile.

Sus